Friday, 4 September 2009

The Big Bowl Challenge



Maka dengan penuh harapan pada 3 September 2009, perempuan yang bertubuh kecil tetapi berhati besar ini ingin mencabar "Mee Mangkuk Besar". Tetapi selepas diterangkan oleh pelayan restoran yang mangkuk besar itu kecil sedikit saja daripada tubuh perempuan tersebut (memang tipu), perempuan tersebut pun menangguhkan hasratnya. Jadi kedatangannya ke restoran tersebut dianggap seperti latihanlah...Huhuhu...

Makanan latihan yang terlibat ;
Mine - Maguro kesayangan (Raw Tuna), susah nak dapat ni. Sangat limited edition. Certain outlets je ada. Tak sangka dekat ipoh parade ada Tuna..huhuh

Mine- Hiyashi Ramen - Cold Noodle

Mine- Hiyashi Ramen - Cold Noodle, (different angle) sebab rasa dia memang besh~

Dayah's - Oyako Don (Chicken and vegetable rice bowl)

Dayah's - Oyako Don (Chicken and vegetable rice bowl) different angle, sebab telur separa masak dia sangat menggugat iman

.
.
.
.
12 minit kemudian

12 minit memang tak boleh nak challenge la... Harapan tinggal harapan saja. Padahal Hiyashi Ramen tu maybe dalam 1/3 je dari Big Bowl

Dayah's - Memang tak berhasrat nak challenge dari awal lagi

/Me terpaksa habiskan demi mengelak pembaziran macam biasa sebenarnya buat kerja-kerja Majlis Bandaraya nihuhuh

Ini alasan Dayah tak habiskan Oyako Don


RM2 Bonanza Sushi King - 12 > 15 Oktober 2009
- semua sushi atas belt, beharga RM2

Jom pergi ramai-ramai. Sempat lagi kalau nak buat membership card. RM20 saja tapi berbalaoi sebab akan dapat semula voucher bernilai RM20. Dapat juga gift Sushi King yang comel. Macam 2 tahun lepas, dapat 2 tea cups yang cute. Tahun lepas dapat set chopsticks & sudu yang cute. Tahun ni dapat apa pula? Kenalah buat card baru...

17 comments:

  1. dari dulu berhasrat nk suami soleh..
    tp, asik ko je yg dpt..

    ReplyDelete
  2. Amiin~

    mungkin soleh tak dapat...mungkin juga saleh dapat...

    lol

    ReplyDelete
  3. uhuk2!!

    soleh hanye pd name ka..

    ReplyDelete
  4. apa kene mgene dgn suami soleh n post ini?
    haiz...

    ReplyDelete
  5. Dapat juga gift Sushi King yang comel. Macam 2 tahun lepas, dapat 2 tea cups yang cute...

    cup tu ade atas meja aku ni kot. comel je cup tu. hahaha

    ReplyDelete
  6. meen,

    ntahlah apa kaitan dia... apa kepercayaan ramai gadis2 yang belum berkahwin, kalau makan sampai habis boleh dapat suami soleh...tatau la ada hadis sohih ke tak pasal ni...huhuhuh


    faiz,

    aaa... comelkan...minum air kosong pon macam bajet minum ocha...hahahah

    ReplyDelete
  7. owh camtu...
    aku bukan soleh kot.
    [ecece saje nk kaitkn dgn dia]

    ReplyDelete
  8. hahaha...

    confirm pasni dayah habiskan makanan dia...

    ReplyDelete
  9. wahhh..ive never eaten japanese food except onigiri(which we made sndri during bunka day last year,hehehe)

    haha cool!

    p/s: ...goodluck okeh~lol

    ReplyDelete
  10. zaty, u should start practice now...

    at least sashimi... sebab sashimi memang raw and tak letak sake...

    hehehe

    ReplyDelete
  11. besnye tgk gmba tuh...

    huhu..tertelan aiq liuq...

    gullp!

    ReplyDelete
  12. nat~

    tu la...

    kalo tengok gambar ni siang2 hari sangat menggugat iman...hahaha

    ReplyDelete
  13. anis..
    meh aku bagitau..
    tahun ni kalau buat kad baru..
    dapat salt and blackpaper punya bekas tu...
    cute juga..sebab dua-dua combined...
    hahaha

    baru je buat lepas di provoke oleh akak lawa kat SK jusco...

    anda memang berjiwa cukup besar nak lawan big bowl....haha

    lalalala...

    ReplyDelete
  14. Maaruf...thanks bagi tau...

    kena buat kad awal2 ni..nk tambah koleksi..

    btw tak perasan plak dekat sushi king jj ada kakak cun..

    perasan abang buat sushi ensem je...tu pon kalo dia pakai mask la...klo tak pakai macam biasa je. tapi sekarang abang tu da transfer kt dlm kitchen rasanye...
    (hanis stalker abang sushi berjaya...ekekeke)

    ReplyDelete
  15. patutnye..

    abaang buat sushi yg ensem kalo paka mask + kdg2 emo campak2 pinggan + kdg2 die sengaja ckp kuat2 bg org dgr yg sushi x siap lg

    ReplyDelete
  16. Anis: Hahaha..Normal la tu... xde plak aku rasa abang buat shushi tu hensem..dia pakai mask ke buka mask ke pakai helemt ke..

    muhahahaha

    we are tend to stalk another gender....

    that prove enough we are normal...

    lalalala........

    ReplyDelete