Friday, 9 October 2009

Sebuah Kisah Klasik Untuk Masa Depan~

Tiba-tiba nak sentimental pula mengenang nostalgia saat-saat indah zaman sekolah SHAHPEKAN dulu..
Walaupun kulit hitam dan berminyak sebab kuat bersukan ke? Entahlah.. Takde la atheletic mana, peliknya semua orang pun hitam.. Kecuali Munirah Rahman akak Penyu Nyanyu yang kulit sentiasa putih gebu. Paling-paling pun kalau sunburn jadi merah-merah je. Jeles betul..

Ok lah, kita start dengan gambar yang paling purba dalam simpanan, masa form 2... huhuh
[me, Nyanyu, Fizah Pozi, Nat, Nisa Hadi]
Ini waktu riadah, tapi biasalah budak perempuan mana main sangat waktu riadah.. Paling-paling pun awal tahun ade latihan sukantara, merentas desa dan road relay. Dah habis musim sukan semua budak perempuan tak bersukan dah.. Berekreasi keliling sekolah, tak pun duduk tepi longkang aspuri tunggu loceng bunyi pastu berebut-rebut pergi dewan makan.. Biasalah duduk asrama.. Lapar... ;P



[Nat, Anaz, Zulfadli aka papa, Halim Ali, Me]
Ni pula masa form 3. Demi mengisi masa lapang selepas PMR dan nak macam nak celebrate lah PMR students ni habis xm, pihak sekolah pun anjurkan lah field trip ke macam-macam tempat yang pelik-pelik. Yang kat atas tu.... tak sure muzium apa. Tapi kat Kuantan lah.. huhuh..



[Norol, Huda, Sabrina, Me, Akma, Najibah]
Ni pulak waktu riadah masa form 5. Tak berapa ingat sangat kitorang buat apa masa ni. Tapi aku percaya, bola yang aku pegang tu hanyalah semata-mata bertujuan untuk posing saja.. Hahaha...


[Huda, Me, Najibah, Nazira]
Kelas 5 Bakti. Macam ni bersepah ke? Kata study, kalau clear je meja, tak study la tuh.. Hehehe.. Yang penting aku, Huda, Nat memang sentiasa bersama. Dari form 1 sampai form 5 satu kelas.. (^_^)V


[Huda, Me, Sabrina, Farah Nadia]
Ini baju outing kitorang masa tu. Tapi sekarang dah tukar warna oren.. Cam buruk je.. Tapi dengar macam orang kuat Pekan tak suka baju outing kitorang warna hijau, tu yang tukar design n warna tu. Nasib baik tak tukar warna pink.. ;P



[Huda, Husna, Nazira, Sarini, Me, Maira]
Nak juga upload gambar mengaji. Ekekeke... Ini pun masa form 5. Dulu masa form 1 sampai form 4, semua orang kena mengaji waktu prep petang seminggu sekali. Tapi masa form 5 orang-orang terpilih je yang kena kelas fardu ain. Kira siapa yang ustazah sayang dan berkenan je lah yang terpilih... ;P

Yang pasti, dulu-dulu aku memang suka senyum nampak gigi... Sebab masa tu aku percaya kalau senyum tak nampak gigi macam tak ikhlas.. Hahaha... :D


Gambar zaman purba lagi di sini.

9 comments:

  1. cuba tengok gambo btul2.
    ada x satu gambo yg hanis senyum x nmpak gigi?
    hohoho~

    mesti sejuk ati laki ko nanti.
    asek senyum 24jam aje.
    haiz...

    ReplyDelete
  2. kan... adakah dulu aku lagi happy dari sekarang?

    nga~ :B (emoticon pon nk nampak gigi)

    ReplyDelete
  3. kih3..sampai ke sini ko menjaja gamba2 aku zaman dlu2..xpe2..cun pe time tuh..hehe

    nk nanges..sbb rindu!

    ReplyDelete
  4. gambo 1st tu r saat kita berminyak bersama...

    aku kotakan janji aku tau... siap special untuk blog aje.. kat fb takde gambo tu.. hehehe

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. oh comelnye zaman kecik kecik dulu

    ReplyDelete
  7. haaa.. lom tengok gambar orang tu masa kecik.. lagi comey~

    leh tak nak post?

    ;P

    ReplyDelete