Wednesday, 4 November 2009

Happy Hour and Salmon Feast~



Okay, seperti poster di atas, Sushi King juga tak nak ketinggalan nak buat ala-ala McDonalds punya McSaver. Konsep lebih kurang sama macam Bonanza RM2 tapi tak adalah sampai RM2 1 pinggankan... Just 20% diskaun untuk sushi yang atas belt je. Tapi tak sempat nak try lagi Happy Meal ni.. Walaupun sama je kot sushi dia macam waktu biasan... ;P

Untuk second promotion, November ialah bulan SALMON.. Yeay~ Yatta~ Hooray~
Selaku wakil sushi 1Malaysia, saya dengan penuh tanggungjawab secara sukarela nak try dulu Salmon Feast ini dan akan buat review sedikit sebanyak walaupun nanti akan ada unsur bias kerana Salmon is my favorite.. hehehe... ;P

Overlap salmon sudah cukup membuatkan ku happy... Tapi ini ialah tiga salmon di atas satu piring... Seperti berada di alam fantasi~


Again triple salmon. But this on is featuring Fish Roe, Wasabi Fish Roe and mayonise. I am just too happy... Shiawase tatta~


Ini pelik. Sosej Salmon. Pertama kali berjumpa.. Tak sempat berbual panjang dengannya.. Kerana...


Sangat terliur berhadapan dengannya... Nafsu makanku tak dapat ditahan lagi... Hehehe... Tapi sosej ini tak mampu menandingi kehebatan Raw Salmon dan Smoke Salmon yang menjadi buah hati kesayanganku...


Salmon Garlic Rice. Rasa guna mata memang macam sedap...


Tapi tak boleh blah la salmon dah masak. Daku lagi suka yang mentah-mentah dan fresh. Yang dah tua dan disimpan lama.. Dimasak pula... Memang tak boleh tanding yang segar segak bergaya kemerah-merahan dan tak pernah dinodai... Ngaa...

Tolong~ Memang tak boleh blah dah... 1st time tak habis makan.. Satu rekod kekalahan yang memalukan... Huhuhu... (-_-)"

Sangat nak makan lagi... Tapi cooked salmon memang tak berkenan dengan aku... Huhuh...

SHOCKING NEWS

Menurut sumber yang juga dari alam maya. Ada beberapa menu di Sushi King yang mengandungi Mirin iaitu cuka yang diperbuat daripada rice wine;
1. Unagi
2. Unagi Slice
3. Karei Nitsuke
4. Saba Misoni
5. Mamakari
6. Ikura

Btw, I already sent an enquiry to Sushi King regarding this. Should wait for their reply in these several days. Akanku update statusnya nanti di sini.

P/S : Ada poll baru di sidebar atas itu.. Tolong buat yer.. Please~ Onegai~

16 comments:

  1. bile nk ber"mase gembire" nih...

    ReplyDelete
  2. Lol...

    Daku tukang makan anytime...

    Nak tebus balik kekalahan..

    Hehehe~

    ReplyDelete
  3. lol..1st time tuh..patut dpt award..
    peningkatan terbaik bg tahun ini..kekekek

    ReplyDelete
  4. ngaa~

    ini ialah trauma bagi ku...

    huhuh~

    ReplyDelete
  5. at least ko cube sesuatu yg baru..

    kalo aku lebih selamat kalo ikut yg biase je..
    lol..

    ReplyDelete
  6. take risk jugak...

    jgn termakan sake sudey...

    hahaha...

    ReplyDelete
  7. take risk mmg bagus..tp kalo x sedap, buang duit je... tp ko sume bleh telan..xpela...

    ReplyDelete
  8. lol...

    tapi lidah aku ade sake detector...

    unagi tak boleh blah... huhuh

    ReplyDelete
  9. ooo..aku nyer skin alcohol detector...xkan nk tempek unagi kt pipi lak..wakakaka..

    xpe..xheran la x dpt mkn unagi lg..

    chuka idako is the best!

    ReplyDelete
  10. boleh suggest kat sushi king buat octopus month pulak...

    hehehe~

    ReplyDelete
  11. sile suggest buat bird month..tp itu sah2 lari konsep..lol..ebi month...kekeke..sume nk...

    ReplyDelete
  12. btw sian faiz xleh mkn menu kegemaran dah..haha..
    seb bek arituh pulun habis2an

    ReplyDelete
  13. Mamakari pasti terasa sunyi tanpa babykari...

    lol

    ReplyDelete
  14. rofl bile dpt tau maksud komen di atas...

    babykari...

    ReplyDelete
  15. ooo ngumpat ak sini ek...

    ak mmg ade hunch psl mende tu. tu psl ari tu pulun abes2an.

    ReplyDelete
  16. faiz~

    lol.. patut la ko berselera semacam je bantai mamakari~

    memang jipun sejati...

    tapi apakan daya... jodoh kau dan mamakari tidak berpanjangan... hahaha~

    ReplyDelete