Sunday, 1 November 2009

My Top 5 Treat List

Menjadi seorang pelajar semester akhir sudah tentu ialah pengalaman yang paling 'tough' sekali dalam selama pengalaman 15 tahun bergelar pelajar sepenuh masa... Laptop adalah kawan baik sepanjang masa sepanjang tahun dek mengejar 'deadline' projek dan sebagainya. Tapi perkara di bawah sering sahaja mengganggu kehidupan seharian;
Alamak Promotion Video idol kesayanganku Yamapi dah release... Cepat-cepat tengok~ Alamak! Final Year Project Report kena hantar minggu depan... Cepat-cepat buat sekarang....


Uwaah~ Handsome nya Yamapi... Tapi apasal dia tak bergerak ni? Uwaah~ Sikit lagi.. sikit lagi nak start siap.. Eh.. apasal stuck ni.. dahlah tak save lagi ni... Nak jadi semula la ni perangai dia...


Aku memang dah masak dah perangai dia ni... Memang tak ada cara lain... Kena restart jugak... Ergghh.. Dah tekan kuat-kuat apsal tak shut down pun???


Degil ni... nak kena pukul montot ke???


Yeay... akhirnya... Hanis memang 'genius' dalam menyelesaikan masalah berkaitan komputer... Hehehe


Errr.. sebagai 'genius' komputer, Hanis tak akan biarkan ini berlarutan...

Apa yang daku inginkan ialah 5 perkara berikut;

1) Rupa paras yang menawan, kacak dan bergaya~Err.. bukan yang ini...

Kalau boleh warna pink dan multipurpose... Sebab Hanis suka cermin. Sesuatu yang gloss sampai boleh jadi cermin sangat idaman...


2) Boleh berhubung internet tanpa segan silu lagi pantas di mana sahaja hotspot. Juga bermain webcam tatkala rakan-rakan merindui. Mungkin... Selepas grad nanti... (-_-)" 1.3MP... bergambar  pun bagus ni.. Heheheh...


3) Paparan yang luas, jelas dan nyata. Seluas langit biru Supaya daku tidak perlu mengecilkan mata di subuh hari dek kerana nak cek emel dalam gelap dan tak jumpa cari cermin mata di mana...


4) Dapat merasai sendiri pangalaman seperti berada dalam konsert Yamapi walaupun hakikat hanya dari dalam bilik hostel sahaja... Dapat menganalisis gambar microstructure Carbon Steel A105 dengan jelas dan jitu untuk projek Failure Analysis and NDE. Imej berdefinisi tinggi pasti memberikan kepuasan maksimum.


5) Tak mahu lagi buat perkara yang sama setiap hari (cabut bateri laptop). Sangat perlukan yang laju dan cekap macam Usain Bolt. Kehidupan pun tidak lagi emo...

Dan jawapannya sudah tentulah....

DELL INSPIRON13 LAPTOP~

Mungkin akan mengambil alih tempat Yamapi dalam hati ini???

Hanis tidak berdiam diri tapi terus melangkah ke Kompleks Yik Foong Ipoh yang terkenal sebagai Lowyat Ipoh untuk mencari idaman hati...


Dan jumpa.. Warna dia memang matching dengan belt buatan sendiriku...


Tengok-tengok... Ada tak duit nak beli ni...


Ada duit~


Aish~ RM10 mana cukup babe~ Makan nasi lemak kukus 2 kali pun dah habis... Huhuhuh... (-_-)"



Please... Please... Please... Saya nak satu~


Okay... walaupun saya tak cukup duit nak beli Dell Inpiron 13 Laptop sendiri...

Anda tidak perlu segan untuk dapatkannya kerana berita baik di sini... Dell memberikan kupon istimewa di mana anda boleh mendapat RM100 Instant Cash Redemption. Cambest kan???

Hanya nyatakan kod ini: 7ZQVQF2RLZRKW3
semasa pembelian

Beli secara online atau dail nombor 1800-88-0301 selewat-lewatnya 10 November 2009~


ENJOY~

18 comments:

  1. ko g yik foong gak ke?

    apsl ak x nmpak ko ni...

    ReplyDelete
  2. Hahahaha,,,,

    You have good storyline and humor sense.. I like it...

    Btw, how are you? It's me, Bastian, Your last Energy Conv 'n Mngmt GA..

    ReplyDelete
  3. wow, i'm so attracted to the dell laptop~
    i'll add that in my wishlist...
    (wink)

    ReplyDelete
  4. Faiz~ aku pergi Yik Foong jumaat tengah hari. ko pergi bila?

    Mas Bas~ sudah tentu aku ingat sama kamu... Sila singgah lagi ke blog aku... n i'm graduationg soon~

    Mas Meen~ Dell is awesome rite~ please review if you already buy it... enjoy your coupon~

    ReplyDelete
  5. Hanis!! aku dah dapat wireless time lan x dapat neh!!!

    hurrayh!!! tak sangka laptop aku setaraf dengan Dell Inspiron 13 yang boleh berhubung di mana sahaja~~`

    baru je nak wat post neh tapi aku rase aku akan kalah dengan ko.. T_T"

    ReplyDelete
  6. hahaha..saa~
    tahniah2~

    tapi itu bukan alasan ko takleh dapatkan Dell Inspiron13 ni...

    (ada 3 kot) shhh.... hehehe

    ReplyDelete
  7. Nice one.I'm not sensei .Baruje di dunia blog ni...Gud Luck ...

    ReplyDelete
  8. i thought u are a teacher because u admired onizuka sensei so much and ur dressing in ur profile picture, just like my father who is also a teacher.. hehehe

    ReplyDelete
  9. nak lappy kaler pink jugak!
    sebab nak : kaler pink dan spec2 yg canggeh (tak perlu hurai)

    perghh, G.A pun baca gak ;P
    haHAha

    ReplyDelete
  10. hahahahahaha klaka tol post neh ^^;;
    owh2;video lovess dah kuar ka??
    -totally ignoring dell laptop and go search for yamapi vid- xDDDDDDD

    ReplyDelete
  11. oyenk~ mari kita berangan...

    tira~ yamapi ada di sini http://jdramania.blogspot.com/2009/10/pv-yamashita-tomohisa-loveless.html
    another blog of mine.. hehehe
    (^_^)V

    ReplyDelete
  12. oyenk~ tunggu lecturer je belom baca lagi haa...
    bila la sv aku; AP IR DR Mokhtar nak melawat blog aku nih?
    ekekeke

    ;P

    ReplyDelete
  13. aku nak pomot kat rektor, apa brg lekcerer babe!

    ReplyDelete
  14. Uwaah... Rektor...

    Pemikiran ko memang advance oyenk...

    kalo rektor baca blog aku, boleh letak sebagai achievement dalam resume kot... huhuh

    ;P

    ReplyDelete
  15. ak g ari sabtu tgh hari dgn saleh...misi membeli 'wishlist' ak n saleh plak nk survey rege harddisk xternal

    btw, comel bak mouse pink ko tu

    ReplyDelete
  16. o0o... tercapai tak misi kau? ke tercapai survey je? huhuh...

    aku g yik foong sekadar teman saa beli dvd je.. tak mampu nak beli external hdd... hahaha... boleh berangan nak laptop baru..

    tu aku terpaksa nak cari laptop matching ngn mouse pink comey aku... hehehe

    ;P

    ReplyDelete
  17. kak hanis, tgk pv baru yamapi mola pon best gak~ he's quite a dancer ^^

    ReplyDelete
  18. Kyaa~ Tira...

    Besh2... terus rasa nak buat step utk stepmania...

    Lol

    ReplyDelete