Wednesday, 16 December 2009

5 Hari, 5 Negeri

Finally I'm home.

Minggu yang penat gila. Sangat buat kerja gila. Nasib baik tak jadi gila lagi.

UTP, Perak - Kelantan - Terengganu - Pahang - Kuala Lumpur - UTP - Kuala Lumpur - Pahang

11 Dis, UTP - Pukul 9.00, pergi block 17 di mana terletaknya pejabat Dr M. Sampai-sampai kat luar office dia, sampai hati N(rakan seSV) masuk jumpa dia dulu. Tak semena2 aku kena tunggu 2 jam lagi... Nasib baik Dr M baik hati bagi terus sign kat certification approval. Walaupun sebenarnya dodol pulut hitam yang aku bawa tu rupa2nya salah. Dodol jenis lain rupanya. Tapi dia cakap habis juga la.. Huhuh..

Thanks to Faiz, tolong hantarkan hardbound.

11-13 Dis, Kelantan - Gara-gara N dah melambatkan perjalanan aku ke Kelantan, rombongan keluarga dan kaum kerabat ke Kelantan terpaksa tunggu aku selama 3 jam kat Gua Musang. Nasib baik ada housemate babe, Oyenk yang sanggup temankan I lalu jalan2 yang penuh liku, onak dan duri.. Kalau Oyenk tak ade agak2 aku da masuk dalam gaung dek jalan yang mengalami tanah runtuh...

huhuh... Kat sana main event, of cause la sebab nak hantar kakak sulung kesayangan aku ni umtuk Majlis Jemput Menantu.

Sepatutnya bermalam kat 1 malam je, tetibe jadi 2 malam sebab semua pon penat shopping. Huhuhu~

13 Dis, Terengganu - Ni lalu je. Tak bermalam. Tapi banyak kali berhenti. Makan-makan, beli-beli keropok lekor sambil menikmati pemandangan indah tepi pantai.

13 Dis, Pahang - yakni kampung halamanku - KAMPUNG SENTOSA, MARAN. In case ada orang tak tahu aku orang kampung sejati... huhuh... blk umah just print resume. Fotokopi sijil2 pastu tidur...

14 Dis, KL - interview IMGLAD. Berjaya je interview tu. Sebab semua orang pun dia amik... Hahaha.. IMGLAD ni macam program Train& Place r. 10 JAN nanti register kat UTM, Skudai. Program tu 3 bulan. So, kat JB la pulak pas ni... Huhuh..

14-15 Dis, UTP again and again and again - Hantar CD sebab hari tu tak sempat.

15-16 Dis, KL - Saje2 lepak. Bajet taknak kacau pengantin baru. Padahal semalam ialah malam 1st kakak ngn new husband berdua-duaan kat umah baru.. Huhuh

16 Dis, Pahang - Finally boleh mulakan kehidupan pengangguran di rumah. Harap tanaman anggurku membuahkan hasil yang lumayan~ Hehehehe


So dengan ini berakhir sudah kehidupan di UTP... Err... Harapnya habislah... Jangan sangkut sudah.. huhuhu. Akan merindui detik2 manis di UTP... Mungkin akan lebeh ingat yang pahit.. Cuma takde la rindu.. Insaf kot.. Hahaha..













Babai UTP~

2 comments:

  1. tenkiuu hanis for dis wonderful trip, thanks to mak ayah ko.. sangat ser0nok mengenali family ko yang comel-comel perangai meraka
    haHAha :D nanti kite jalan-jalan lagi.. next JOHOR!!!

    ReplyDelete
  2. oyenk~

    aku yg patut trima kasih byk2 kt ko...

    nnt kte jumpe lg.. byk barang ko tinggal kt umah ngn kete ak.. hahaha~

    ReplyDelete