Sunday, 31 January 2010

I Just Realised That I'm Hot

Sila jangan muntah lagi sebelum baca sampai habis..huhuh~

Mula hari Selasa aku dah pecah mulut atau ulser mulut. Tapi itu memang dah biasa. Kalau ikut ajaran cikgu Budin masa sekolah rendah; banyak dosa baru pecah mulut.

Rabu malam, dah setat sakit mata, aku bajet eyes infection sebab pakai contact lens lama sangat.

Khamis pagi, mata kanan dah bengkak bahagian atas eyelid macam orang cakap ketumbit yang orang cakap kalau sakit mata ni kuat skodeng. Dah tentu aku kuat skodeng. Huhuhuh Tekak sakit gila. Kumur dengan listerine 3,4 kali pon tak berkesan. Rase nak telan je. Huhuhu... Tapi biasa je kot sakit tekak.

Aku dah cuak dan tak selesa pasal mata aku nih. Takut melarat. So, I decided to go to clinic that morning. Mr Cher, instructor kitorang cakap klinik terdekat ialah kat Giant Kinrara. Huhuhuh... Nasib baik masa tu pukul 9.30. Pizza Hut tak buka lagi. :P

Masuk2 bilik doktor, beria-ria la aku explain mata aku kena infection..bla..bla... Pakai contact lens berapa jam semua. Sekali doktor tu cakap, itu bukan sebab infection. Tapi sebab badan aku panas. Check suhu aku demam rupanye. Kenapa aku langsung tak perasan aku demam. Huhuhuh...

Kalau demam je aku boleh blah lagi sebab macam takde effect pon bg aku. Tapi masalah mata aku ni. Kenapa la time aku nak pergi interview esoknya baru nak bengkak.

Terpaksalah cover dengan spek dengan harapan tak nampak cacat. Huhuhuh~

Tak perasan sangat kot kan... Huhuhuh... Sedapkan hati sendiri..







Last resort - pakai je ni... zzzzzzz


9 comments:

  1. waaah~ gambar last HOT giler!!!! xD

    ReplyDelete
  2. hehe xnampak la bengkak tu kak hanis..ok je...
    btw, GOOD LUCK for ur interview k...

    ReplyDelete
  3. @tira~

    hot kan..shekshi habis~ :P

    ReplyDelete
  4. @husna~

    thanks~

    thanks juga sbb singgah sini!

    ReplyDelete
  5. mata sy sedang bengkak dan sakit. nak kelip pun sakit. tapi bhg kelopak bawah. sebelah je. cuaca pun panas =_='''

    ReplyDelete