Friday, 21 May 2010

Reasons Why Men Love Soccer

Musykil dengan lelaki yang fanatik or buat-buat fanatik sangat dengan bola. Bagi aku ia membosankan. Aku telah pun cuba bertanyakan kepada Encik Google tentang hal ini supaya aku tidak lagi tertanya-tanya apabila melihat umat-umat yang asyik bercakap, berdebat tentang bola sepak pada Piala Dunia akan datang.

and here are some of my findings about soccer :

1) It's interesting
2) Challenging
3) Exciting
4) Easy to play but need skills


Tapi aku still, "Hah, apa tu?" Setakat macam tu, tengok apa-apa sukan pun sama.

Menonton perlawanan bola sepak tak ubah seperti menonton konsert. Bersorak bila melihat bintang kesayangan buat aksi-aksi menarik. sama la kot kalau aku tengok ikemen-ikemen buat aksi cute spontan Exciting gitu.

Teruja, sedih, bila ada drama-drama dalam bola sepak seperti tanduk-menanduk selepas di'propa', buat-buat sakit muka padahal bola kena kat lutut, kaki tersadung sikit je tapi bergolek lebih-lebih, aaa macam-macam lagi la.



Layan gosip pun best juga; berpoya-poya dengan anak jutawan bila dapat contract termahal, kes mabuk pukul memukul, kes kawin lari(eh ini untuk bola sepak tempatan je).




Main futsal pula ibarat macam karaoke? Merasa syok sendiri nyanyi sebab kalau masuk rancangan realiti memang tak ke mana. Okay-okay, main futsal untuk excercise yer.... While karaoke exercise tekak.

Aku percaya ada juga orang yang buat-buat minat bola sepak nih walaupun diorang sendiri tak tahu sebab diorang suka semata-mata nak seiring dengan orang lain dan boleh la join sekaki bila bercerita di kedai kopi, ofis, forum, facebook, twitter bagai.

Aku sebenarnya bukan la tak suka atau anti dengan bola sepak atau peminat bola sepak. Malah aku sangat sokong 100%. Teruskanlah menyokong arena bola sepak tak kisah antarabangsa atau tempatan kerana orang-orang seperti anda lah yang akan terus menambahkan pendapatan usahawan seperti



Industri Cupcake



Industri jersi replika


Industri mengait skaf


tak ketinggalan syarikat penerbangan

dan banyak lagi lah yang menjadikan perihal bola sepak sebagai sumber rezeki.


Dan macam aku sendiri mempunyai favorite soccer players. Siapa?


Lionel Messi?
Nope



Cristiano Ronaldo?
Nope


Wayne Rooney?
Nope


Kaka?
Also nope...

Tapi sudah tentu aku lebih senang memilih ikemens seperti:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Hiro Mizushima
Seorang kamen rider yang pernah bermain bola sepak sampai peringkat nasional Jepun.
Beliau bukan seorang gay kerana telah pun berkahwin dengan penyanyi Jepun, Ayaka.


Fizo Omar
Merupakan bekas pemain bola sepak profesional. Pernah memenangi Liga Malaysia semasa mewakili pasukan Perlis. Juga pernah mewakili negara ke Piala Nike di Korea Selatan semasa berusia 16 tahun.


Aku tak kira, aku sayang juga 2 orang pemain bola sepak ni. Tak peduli apa orang kata!

And if these 2 players are still playing soccer, then girls should have more reasons to love soccer too. :P

zzzzzz

Okay la... this might be the true reason why men love soccer. Aku yakin pemain bola sepak tempatan juga boleh buat begini kalau di'CGI'kan


Why People Like Soccer - More bloopers are a click away

10 comments:

  1. Baru aku tau Hiro Mizushima penah jadi pemain bola

    ReplyDelete
  2. baru la aku faham dr mane die blaja rider kick..

    xtau plak fizo omar men bola..

    zzz

    ReplyDelete
  3. waaaah~ xtau lak mizushima hiro penah main bola sepak!! bertambah-tambah hensem lah beliau di mata ku~ 8D

    ReplyDelete
  4. See~

    Aku rasa sangat berjasa dalam bidang bola sepak dunia sebab telah me'reveal' bakat bola sepak yang antara ter'handsome'.

    Patut dapat liputan dalam ESPN ke hapa...

    ReplyDelete
  5. atira~ naseb baik tak masuk sekali budak-budak johnny's yang main untuk Johnny's Sport Day. Tak menang tangan gitu. ekekeke~

    ReplyDelete
  6. nice blog & en3 dude..keep it up.. visit mine if free..lets share together ;)

    ReplyDelete
  7. kl zaquan adha xkawen ngn rita rudaini mst die pun temasuk dalam senarai kau kan.??hahaha

    ReplyDelete
  8. kamil, zaquan adha tak kot...

    sbb list ak tak mengira status. juz aku lebih suka skill Fizo dan Hiro Mizushima. Zaquan Adha tak menepati piawaian aku lagi. Ekekeke~

    ReplyDelete
  9. act yg wat interesting psl bola ni bila dpt lepak ngan member2 kat kedai mamak smpai pagi semata2 nak tgk world cup....rindunyer saat2 tu....x minat pon bleh jd minat coz dpt release tension ngan b'sorak2 mcm org gila padahal x tau sgt pon psl bola....hahaha...

    ReplyDelete
  10. lol kak Lyana...

    patut boleh add lg dlm entry ni, tambahkan pendapatan uncle2 mamak dan berbaloi mereka kerja lebih masa sebab lepas makan megi goreng boleh lagi order cisnan... hahaha~

    err...boleh ke? ke saya je yg order camtu kat mamak.. huhuh~

    ReplyDelete