Monday, 10 May 2010

Yoona VS Yuna

Situasi 1

Roomate 1: Nak buat hairstyle macam Yoona~

Housemate 1 : Macam mana nak buat... Rambut awak pendek lagi. Tunggu la panjang sikit.

Hanis : (Baru bangun tidur dan cuba untuk menyampuk) Hah? Macam mana tahu rambut Yuna, diakan pakai tudung?

Roomate 1 dan Housemate 1 : . . . (speechless, saling berpandangan)

5 minit lepas tu, baru perasan wallpaper roomate ialah Girls' Generation. Okay~ Buat-buat innocent jah...


Situasi 2

Roomate 2 : Yoona ni kaki dia pannjaaang~

Hanis : Eh, ye ke? Tak perasan pulak, sebab biasanya tengok Yuna nyanyi duduk je sambil main gitar...

Roomate 2 : . . . (terkebil-kebil... sambil fikir bila Yoona pernah nyanyi sambil main gitar)

Then baru perasan, Roomate 2 tengah tengok Cinderella Man.

Betapalah perbezaan aku dan roomates. Roomates betapa ke'Korea'an dan aku kemelayuan.

Okay, cerita ni berlaku dah setahun lepas. Tapi tetiba teringat semula masa AIM laswik bila tengok Yuna menang besar.

Or maybe I miss my roomates.. :P




Yoona


Famous K-pop Female group member, SNSD/Girls Generation
Beauty
Picked as ideal girl by most korean male celebrities.
(apo tu?)




Yuna
New Malaysian Indie rock? pop star
Natural beauty
awards : Anugerah Juara Lagu, Artis Baru Terbaik/Popular

9 comments:

  1. adess igt gk kat Luke rumie.
    pagi sampai malam layan korea je...

    aku? aku mmg korea kot. meenho gitu~

    ReplyDelete
  2. Aku rasa rumets daku tu, waktu tdo pon korea.

    Selamat me'meenho'kan diri la Meen. Dah kaya nanti boleh bawa si dia pg honeymoon kat Korea. Ececece~

    ReplyDelete
  3. yoona?..gosh, hot kot dia tu..bukan dia je, seohyun, tiffany, yuri, jessica..sume2 la geng SNSD tu..haha

    ReplyDelete
  4. Yoona... ok la..

    paling tak plastik antara plastik2 SNSD. Ops~

    ReplyDelete
  5. klaka la cerita u!
    heheee...~
    yuna final fantasi takmo masok?he2

    ReplyDelete
  6. Hahaha~ kalo Reiko yang jadi Roomate 3 maybe la ada masuk Yuna Final Fantasi. lol~

    ReplyDelete
  7. haha...if i were ur rom8,i'll be specchless too...then lol..keke

    ReplyDelete