Wednesday, 9 June 2010

Friend's Weddings;

2 hujung minggu berturut-turut aku menghadiri kenduri kahwin member-member. Minggu lepas; 29/5 was my 1st schoolmate wedding, Eyfa Mahfuza just a day after the reunion. Eyfa ni dulu Naib Pengerusi Baiah kat sekolah dulu. Baiah tu macam badan agama la. So, kalau siapa budak perempuan kuat dating selalu la kena jumpa dengan dia kena tazkirah ke hape. Macam aku selalu jugaklah jumpa dia tapi jangan salah faham, aku selalu jumpa dia bukan sebab kuat dating, tapi sebab aku sekelas dan dorm pon sebelah2, terpaksa jumpa la hari-hari.. zzzzzz Tup...tup... dia yang kawen paling awal. Bagus Eyfa... Elakkan maksiat kaedahnya. Tak baik dating2 selalu... Ececece... Apsal aku pulak yang bagi tazkirah. :P



Tapi yang tak bestnya baru snap beberapa gambar, bateri habis daaa...


Ini je gambar yang last. Ex-roomate UTP jadi pengapit~


Terpaksa menumpang kamera orang lain untuk bergambar  atas pelamin orang.




List yang single n available bergambar bersama Puan Eyfa dan suami...




Last weekend, 6 Jun, my 1st office mate, Kak Lyana pulak kawen. Basically yang first masa aku masuk keje la. Yang dah kawen tu sebelum aku keja kt situ tak kira.



Ini 1st time aku pergi kenduri kawen kat KL. Huhuhuh~ Jakun sikit-sikit... Rasa macam tengah tengok Nona segmen perkahwinan pilihan pulak sebab grant dan cantik~




Dan bila tiba saat-saat begini, ada sahajalah pertanyaan-pertanyaan seperti;

"Hanis tak lama lagi kan?"

"Lepas ni Hanis lah pula kan?"

"When's your turn, Hanis?"

"Hanis bila lagi?"

dari mak-mak saudara (mak sendiri pun)... cikgu-cikgu... member-member... bos-bos... eh sorang je bos...

Aku dah setat dengar benda-benda macam ni dari kawen akak lagi.

Somehow aku rasa happy sebab macam semua mendoakan aku. Ecececece... Walaupun calon pun tak ada lagi. :P padahal semua pun nak psyco

Yang pasti photographer dengan tempat honeymoon dah decide sendiri.

zzzzzzz


BTW congratz Eyfa and Kak Lyana~


*tak sabar nak bergambar  & reu @my 1st housemate/collage mate, Anis Atiqah's wedding neswik. Kyaa~

9 comments:

  1. bab calon tade lagi tuh memang tipu ah.

    bukan dah decide 10 tahun yang lepas ke? ha ha ha XD

    ReplyDelete
  2. shhh saa... jgn cakap kuat2...

    ekekeke~

    ReplyDelete
  3. ooopppps sori! jatuh saham ko.ha ha nak aku delete ke komen tadi? XD

    ReplyDelete
  4. ntahnye tpoo ar xde calon lg

    kad jemputan kawen mesti nk kirim kt aku

    ReplyDelete
  5. pepandai je korang. tak baik gosip aku tau. :P

    btw, thanks la... doala banyak2 lagi...heheheh~

    ReplyDelete
  6. btul ke xkene cramah ngan eyfa sbb dating neh..haha...mcm x jek

    ReplyDelete
  7. faruk~ mane ade. kengkadang eyfa sub kt ak tlg tazkirahkn diorg nih. santapan rohani gitu. lol

    ReplyDelete
  8. amin amin~
    next year?end of this year?
    opsss~ :D

    * tak saba nak pegi makan nasi minyak kat maran nih =P

    ReplyDelete
  9. Hahaha Nana~

    Kita makan nasi minyak kat Subang+Bera dulu kot.

    ehee~

    ReplyDelete