Sunday, 13 June 2010

Kuman Seberang Laut Dah Tentu Tak Nampak


Dah lama tak mobile blogging means da lama juga tak bergambar  guna handphone camera. :-P

Sejak belakangan ni penglihatan aku semakin kabur walaupun dah pakai spek or contact lens. So aku pergi la test mata kat optometris bawah ofis tu.

Aku sangat terkezut rupa-rupanya power mata aku sekarang

Kiri: 400
Kanan: 375

Padahal power spek yang aku pakai

Kiri: 300
Kanan: 275

Naik 100 tu. Power contact lens memang yang selalu aku pakai 275 untuk dua-dua mata.

No wonder la aku selalu sesat sebab salah tengok sign board rupanya. Heheh

Perlu beli contact lens baru or buat spek baru supaya boleh kembali ke jalan yang benar. B-)

*ulasan gambar : ini bukan teknik stalk brader optometris tapi semua gambar yg bergambar  kat situ pun ada dia.huhu

17 comments:

  1. wala~ pawa kite sudah sama~

    ReplyDelete
  2. wah..tinggi nye..
    -_-"
    eh..aku da terlupa dayah pkai spek..

    ReplyDelete
  3. pakai spek je la hanis

    pakai spek jenis cam librarian tu. aku suke yg tu

    ReplyDelete
  4. haha... tol ke bukan ngah stalk brader blkg tu??

    ReplyDelete
  5. sengal saleh..aku pkai spek besor lagi..xnmpak2 lg..

    ReplyDelete
  6. dayah~ mungkin itu ialah power standard untuk fangirl since kita tengok benda2 yang lebih kurang sama kategorinya ; ikemens~

    mungkin power saleh yang dah bertambah juga sebab tu tak nampak spek ko yang besar di depan mata. ekekeke~

    ReplyDelete
  7. saleh, powernya memang tinggi setinggi orangnya...

    eh...eh... tak kena kot.. zzzz

    ReplyDelete
  8. faiz, librarian spek tu camne? dah lama tak g library :P

    adakah yang ko maksudkan seperti ini?

    xpe2... aku akan pertimbangkan setiap pendapat fans aku... zzzzzz

    ReplyDelete
  9. cik emma, btol la. brader tu yang macam nak camwhore sama2 tapi malu.. heheheh~

    btw nape tak join reunion cik emma?

    ReplyDelete
  10. eh2, aah la..
    aku bru terigt pasal spek besa tu..
    ye la..sbb gay sgt, terpkse aku delete memory nih..
    ;P
    power aku masih lg maintain~
    hohohoo

    ReplyDelete
  11. mmgla i gay ..i like guys...ikemen to be exact..

    jgnla prejudis terhadap golongan seperti aku....

    ReplyDelete
  12. power spec = tahap fangirl

    syabas!!! akhirnya anda sampai ke tahap saya...hahahahah

    ReplyDelete
  13. power spek lebih tinggi drp empunya mata. lol

    gay is when guys like guys. so Sachou is a guy.
    hahahahaa

    ReplyDelete
  14. well..i'm not too feminine either..hahaha..

    ReplyDelete
  15. yeah~ saya akan berusaha meningkatkan atau sekurang-kurangnya mengekalkan prestasi power spek sekarang sekaligus tahap ke'fangirl'an saya.

    yatta~

    ReplyDelete
  16. yg pasti pes time aku tgk mata ko aku ckp "pergh..minah ni pakai kontek lens..kaya btol"










    x..aku tipu je.

    haha

    ReplyDelete
  17. amboi...amboi kamil~

    pulang paku buah keras nampak. ekekeke~

    ReplyDelete