Tuesday, 27 July 2010

Tag : Hanis Hillarious Hyperbole

Mengisi masa lapang dengan membuat Tag dari anak murid yang dah berkurun lama... Tajuk post hanyalah hiperbola semata-mata...


It's harder than it looks
Copy to your own notes
Erase my answer
Enter yours and tag twenty (20) people
Use the first letter of your name to answer each of the following question..
They have to be real nothing made up
If the person before you have same first initial, you must use different answer..
You cannot use any words twice and you can't use your name for the boy/girl name question..

H:

What is your name: Hanis
A four letter word: Holy
A boy's name: Haruma Miura
A girl's name: Hidayah
An occupation: Hostess
A colour: Hot pink
Something u wear: Hair band
A food: Honey
Something found in the bathroom: Hand soap
A place: Hawaii
A reason to be late: Honestly, I have never be late. zzzzz
Something you shout: Hampeh Hebat~
A movie title: How To Train Your Dragon
A musical group: Hey Say JUMP
An animal: Horse
A street name: Hang Tuah Street


tag twenty (20) people - pass~

End.

boleh tahan mencabar kewarasan fikiran...

Monday, 26 July 2010

How to Center Header Image In Blogger's New Template Designer

After googling here and there, finally I managed to center back my header image since it moved to the left after I changed to the new template.

Yes, I am noob, so I find the easiest and most understandable method to fix it. Here I share techniques in case some of you have the same problem like me.

First go to

Design > Template Designer > Advanced (on left) > Add CSS (bottom of Advanced list).

In the Add custom CSS box, add two styles:

#Header1_headerimg {margin:0 auto;}
.Header .description {text-align:center}

The preview should show the change.

Click APPLY TO BLOG.

View the blog.

It may not look quite right, but there is 40+ pixels of transparency on the right side of the image and much less on the left.

If that get's close, it may be possible to add some padding to make it look closer to the center, but the extra transparency is a factor.

#Header1_headerimg {margin:0 auto; padding-left:30px}

Then play with the padding.





Happy blogging

Friday, 23 July 2010

Melupakanmu Dalam Keterpaksaan...

Tiba-tiba site yang aku guna untuk background blog yang sebelum ni nak bagi warning segala sebab dia nak menghalimunankan background aku 24hb 23hb iaitu hari ni. Dan memaksa supaya pergi balik website dia n tukar background lain. Memang aku tak pergi semula la site tu, sebab semua orang pun gelabah macam aku n site tu jam giler. N aku rasa aku tak akan pergi dah site sebab menyusahkan orang je..

Since blogger pun dah ada design template baru yang banyak variation dan user friendly jugak, so tak salah aku guna je blogger punya background ni. Senang sikit nak load background since direct je dari blogger. Sesuai juga walaupun guna broadband kat pedalaman yang dapat gprs je macam kat Kampung Sentosa.. Hehehe...

Still aku berat hati nak tukar template sebab aku yang noob ni dah bersusah payah dan banyak masa, kudrat dan tenaga da dihabiskan untuk template dulu tu. Especially title post font tu. Seharian aku buat tahun lepas T_T.

Sekarang nak cari masa untuk blogging pun susah, apa lagi nak mekap-mekap blog. Tapi aku akan berusahalah at least men'center'kan semula header yang senget.. Huhuh...


Pink Polka Dot dalam kenangan...


Btw, kalau sudi sila bagi pendapat blog ni setelah melakukan emergency plastic surgery ni. Yoroshiku~







Off topic :

Kecoh Krisdayanti comolot dengan kekasih baru Raul Lemas... Aku di'kiss' Tasha tak bising pun... :P xbising ke?

Monday, 19 July 2010

Tasha's Cute Quote of The Day 3

Sambil menikmati dinner Nasi Arab yang ditapau oleh Uncle kat Restoran Saba Cyberjaya, Tasha mengadu pada emaknya...


Tasha : Ibu, ibu tak doa ke untuk adik hari ni?

Ibu Tasha : Ibu doa, setiap hari ibu doa untuk Tasha lepas sembahyang.

Tasha
: Tapi kenapa Tasha salah masa buat Math test tadi, dekat 1st page. Ibu doakan tak, supaya dibukakan pintu hati dan pintu otak adik?

Ibu Tasha : Oh, pagi tadi ibu doa untuk spelling adik, Math mana ada spelling.


(-_-)" untuk Tasha dan Ibu Tasha...


zzzzz

Monday, 12 July 2010

Paul The Octopus : Khurafat

Hi~ I'm back from the hiatus with new spirit and determination. Ecececece.... Okay, tak. Just tak sakit dan lenguh-lenguh. Cuma sengal je... :P

Yeay~ Akhirnya demam Piala Dunia akan berakhir beberapa jam lagi. Kehidupan manusia akan kembali normal tak lama. Tak perlu lagi berebut dengan big bro nak tengok cerekarama di malam minggu. Tak perlu juga berebut dengan lil bro nak tengok siaran langsung Melodi di hari minggu sedang dia nak tengok siaran ulangan semi final Jerman lwn Uruguay awal pagi tu. Walaupun dia dah reserved tempat paling best; kerusi malas depan tv sejak pukul 8 malam. Last-last pukul 2 pagi dia boleh tertidur... Tahniahlah sebab aok ada juga sifat-sifat lawak macam koi. Harap boleh kekalkan sifat tu. Boleh la kita gelakkan sesama sendiri. Ekekeke

Tapi aku still rasa kecewa untuk musim piala dunia. Bukan kerana pasukan pilihan aku kalah berturut-turut. Atau pemain kegemaran tak menjaringkan sebarang gol pun. Since memang pemain kegemaran aku tak main kat world cup pun. :P Tetapi aku lebih sedih dan kecewa dengan sikap manusia yang percaya atau ambil kisah sangat dengan ramalan-ramalan Paul the octopus dan Mani the bird tu. Memanglah konon-kononnya itu sebagai penambah rencah piala dunia supaya lebih meriah lagi. Tapi secara tak langsung kita sebagai umat Islam percaya atau ambil kisah dengan ramalan or tilikan tu, dah boleh dikategorikan sebagai khurafat.

Sampaikan dalam akhbar tempatan, kisah ramalan Paul untuk final Piala Dunia pun boleh jadi front page. Belum lagi kat Buletin Utama. Macam negara dah tak ada isu lain yang lebih penting.

Sebenarnya tanpa kita sedari ini semua mainan syaitan. Kalau kita tengok cerita-cerita hantu, syaitan menjelma dalam jasad yang menjijikkan. Tapi sebenarnya iblis yang tak nampak itu yang lebih menakutkan. Kerana kita tak sedar bila kita digoda. Dari situ timbul perasaan hasad, dengki, dendam, sombong, angkuh, tamak, amarah, serakah dan sebagainya. Kadang-kadang kita rasa macam tak sengaja tapi hakikatnya kita mudah tewas dengan hasutan syaitan yang sentiasa nak menyesatkan dan memecah-belahkan manusia.

So, segala-galanya terserah kepada pendirian, jati diri dan iman kita.

Sekian tazkirah daripada Hanis pada hari ini. Amik kau bukan senang nak dapat tazkirah daripada Ustazah Hanis noks...

Salam.

ZzZzZzzzz....

Tuesday, 6 July 2010

Blogger In Hiatus


Mengalami lenguh2 otot dan sendi kaki. Mungkin itu tanda-tanda penuaan T_T. 0kay hiatus sebab kaki tak l0gik sebab aku tak ada pun special talent b0leh menaip guna jari kaki. Huhu..

BTW, will be back very soon...