Saturday, 19 February 2011

Charice : Born To Be A Diva

First time aku kenal Charice (eceh macam kawan lama), masa baca Reader's Digest edisi August 2010. Yeah, aku pun blur kenapa free gift drive thru Mc D time tu dapat Reader's Digest pula. Aku baca tentang kehebatan luar biasa Charice yang kalah dalam program realiti ala America Idol di Filipina. Video nyanyian beliau mendapat perhatian di Youtube. Then dijemput ke Ellen Degeneres Show, 4 kali ke Oprah Show kerana kemantapan vocal tahap pukauan tertinggi. Kagum dengan cerita kisah hidup beliau, tapi aku asyik terlupa nak Youtube performance beliau. Sampailah aku tertengok Glee Season 2 Episode 1 ada Charice sebagai guest artist which was 1st time juga aku layan Glee kat Star World.

Charice nyanyi lagu Telephone dengan co-actor







Then, terlalu terpukau aku laju-laju cari lagi video Charice kat Youtube. 1st time aku stalk video idol perempuan. Biasa buat aktiviti ni dengan ikemen je. Ekekeke~

Ini video Charice masa umur 6 tahun. 6 tahun pun dah gaya diva dah. Superb.



Ini pulak masa umur 15. Aku boleh cakap tak ada penyanyi Malaysia yang boleh nyanyi + showmanship macam Charice yang belum debut sebagai recording artist lagi masa dalam video ni. Sangat-sangat profesional



Dan ini hitz terbaru Charice - Pyramid yang memang popular di corong radio. Sekarang umur dia 17.  Aku je jarang dengar sebab jarang buka radio. :P






& officially aku fangirl Charice & menjadikan beliau satu-satunya idol yang aku suka sekarang, I mean dalam ketegori perempuan.  Tak akan puas tengok Charice. Inilah baru penyanyi yang ikhlas.  :P


zzzzzz




2 comments:

  1. stable gile sore die nyanyi lagu listen tuh.meremang yaw~

    ReplyDelete
  2. @Sachou

    tau xpe. nasib baik charice guest artist je. kalau regular, terpaksa layan Glee. ekekek~

    ReplyDelete