Tuesday, 24 May 2011

Buletin SHAHPEKAN 00-04 : Edisi Safwa-san, Kekkon Omedetou~

In previous issue ; Iftar yang rancang secara santai dan random di status FB, berjaya dihadiri lebih 20 orang alumni ShahPekan 2000-2004. Rugi korang tak datang sebab ada hamba Allah murah hati yang belanja.

That's what u missed on Buletin ShahPekan 00-04.

Ececece.. Bajet tengok drama bersiri.

Ya, seperti tajuk, kali ini penulis akan cover tentang perkahwinan salah seorang alumni ShahPekan. Aku kira ini ialah Walimatulurus kedualah yang berlaku selepas perkahwinan Naib Pengerusi Baiah, tahun lepas.

Walimatulurus Safwa Rosli dengan pasangannya. Kalau nak menyingkap semula memori penulis dengan si Pengantin perempuan memang banyak. Kami tak pernah sekelas atau se'rumah sukan', tapi memori paling aku ingat ialah masa SPM, Safwa satu dorm dengan aku & kitorang selalu buat aktiviti-aktiviti sengal study bersama-sama dengan beberapa lagi geng yang juga sengal bersama. Dan paling tak boleh lupa, Safwa sangat kipas susah mati Adam. Okay, itu kisah lama, sekarang beliau dah pun ada idol pujaan mutlak di hati. Heheheh~

Maaa... since post ini dah macam berkurun kat draft, cepat-cepatlah kite layan gambar supaya boleh aku publish malam ini juga, bukannya bulan depan. Huhuh~




Berkumpul dekat luar Dewan Jerantut dah buat kecoh ANAK-ANAK DARA ni.


Guest Book




Skodeng pengantin dari dalam kereta.




Kusyuk dengar cerita-cerita terkini yang mengejutkan dari ahli majlis SHAHPEKAN.




Isu serius yang dibincangkan. Pasal ape? Haaa... Siapa yang ada kat situ je tau. EKekekek~

With Dr Alia yang dah 5 tahun tak jumpa. . Oh, akhirnya beliau bermalam juga kat rumah aku @Kampung Sentosa setelah 10 tahun mempengaruhi. Huhuhu. Merasalah orang KL makan Patin Temerloh.



Yeah.. yang ditunggu-tunggu


Sang pengantin - Safwa & Khairul





Sori Sabrina & Pija, ko nampak separuh. Tapi korang sukakan sebab nampak lagi kurus dari aku & Sapek. Ekekekeke~




Suka gambar gedik nih. Sangat buat macam dewan atok nenek kita kan... Hehehe~


Satu benda yang aku perasan sifat-sifat terpuji anak-anak dara sunti SHAHPEKAN ni yang tak akan hilang ialah :

Tudung nak kena muncung

Balance

dan Sempurna...

Tapi aku?
bela kening? zzzzzzz

Inilah manusia yang dapat dikumpulkan di Jerantut ;

Berdiri : Rahman, Anaz, Kawan Itot, Itot Khalidah, Husna, Nat (muka wajib ;P), Hajar, Safwa dah tentu sebab pengantin, Sabrina, Penulis, Pija, Redhvan, Idin, Kuchai, Nashriq.
Duduk : Imam, Halim Sabki, Deqna, Angreni, Emy, Alia, Jalal, Firdaus Yazid.

Yeah~ Perut pun dah kenyang, bergambar pon dah puas, so kitorang pun baliklah ke destinasi masing-masing.

Tapi memang taklah, sebab mesti ada post-party. Destinasi seterusnya ialah kediaman Encik Hamidon aka ayah Husna. Ingat jalan siap-siap senang next kenduri nanti. :P



Kat situ kitorang sambung lagu mengupaskan isu-isu semasa tapi dengan lebih ilmiah lah. Ah... Seronok jumpa kawan lama. Sangat tak terasa 6 tahun waktu itu berlalu. Semua sangat tak berubah. 

Somehow aku rasa macam.. Alaaa.. kalau Sapek ada mesti dapat menambahkan lagi kesengalan kami time-time camni. Tapi itu memang mustahillahkan.  Takpelah Safwa pun dah mengharungi fasa yang lain dengan kita. Dah takleh hua-hua... Ada banyak misi yang lebih mulia patut dia buat. Heheheh~

Btw, beliau sekarang tengah bahagia bermadu kasih nun jauh di negara Matahari Terbit. Safwa ikut suami yang kerja di sana. Dan kengkawan, pe lagi, jom reu kat Jepun laks. zzzzzzz


ps: yes berjaya publish akhirnya
pps: next walimatulurus dr Subhan lak. Doalah bukan bulan depan update. T_T

6 comments:

  1. seronok korg reu! apekan daye...diri jauh di perantauan

    ReplyDelete
  2. @Sarsir

    xpe faruk. ko boleh sponsor reu kt london. hehehe~ aku mesti on nye r..

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhh...sangat indah n syahdu kata2 penulis hahhahahahaa.....apa pon knduri ni mmg sgt best n happening.....hanis even ak nmpak sparuh jer takper yg pting nmpak kurus hahhahhahaa....jom reu sana...sapet apa lagi get ready r....mmg best time spm dulu

    ReplyDelete
  4. thanx hanis coz wat special entry utk wedding aku..aku pun x update blog lg dgn wedding story sndri! haha. tersangat la berhoneymoon nye kt cni smpai blog pun x hupdate2. hehehh!. jom la korang dtg cni. airasia nga wat big sales skrg. aku duk sorg2 je kt umah ni. pas kerol kuar gi keje,mule la aku befoye2 ngn suju kt youtube! haha..seronok kn aktiviti aku pas kawen..same je cm dlu..tetap gediksss ngn boyband2 nihhh..ngeh3

    ReplyDelete
  5. @sabrina

    kan...ak tau ko suka...ekekeke~

    time spm mmg besh.bersyukur sbb lulus wlopon byk wat aktiviti ngarut je. ekekeke~

    ReplyDelete
  6. @safwa_khairul

    wlopon ak xmengalami fasa cam ko lg, tp aku paham...

    stalk idol adalah diharuskan bila suami keluar bekerja. ekekeke~

    ReplyDelete