Tuesday, 15 May 2012

Nasi Ketam, Mee Udang Super Sedap : Warung Pak Su, Juru, Pulau Pinang

As Salam~

Dah lama tak post.
Kali ini ialah post torture diri sendiri. Daku lapar gila dinner biskut oat sahaja sebab petang tadi jogging. So, konon-konon tak nak merosakkan usahaku membakar lemak, daku avoid melantak malam ni.

Tapi nak torture diri sendiri dengan post makanan antara yang paling kurindui~

Beberapa minggu yang lepas.. Errr bulan kot. Bulan 2, ada reunion kecil-kecilan ShahPekan 3 Jasa 2002 kat Penang. Jauh tu... Purposely memang nak jalan-jalan cari makan sambil girls day out~ 

1st destination - lunch at WARUNG PAK SU, JURU.



Pemangsa - Huda & Nisa
Sorry lighting tak best


Pemangsa - Nat & me


Menurut Nisa yang setiap weekend berulang alik Penang-Perlis, Warung Pak Su ni popular dengan Nasi Ketam & Mee Udang. So kitorang order la menu-menu tersebut..




Set Ketam


& Nasi Goreng - RM12 or RM10 ek.
Tak berapa ingat. T_T

Tak sangka ketamnya masak asing. Ingatkan isi ketam tu masak sekali dengan nasi goreng.
Rasa ketamnya sangat-sangat manis.. Telan air liur setiap kali membayangkan.
Walaupun ketam tu masak pedas, tapi tak pedas sangat which aku rasa baik sebab tak nak rasa pedas tu cover rasa manisnya.
Macam tu juga nasi goreng black pepper yang simple. Pelengkap Ketam tersebut. So rasa nasi goreng tu tak overshadow rasa ketam selaku mangsa utama. zzzzzz




Mee Udang - RM10
Rasanya ok-ok walaupun bukan yang terbaik.



Ok-ok pun kau juga yang tukang melicinkan semuanya Hanis. Ish... Ish....

Matta ne~

Until next~

385, Mk 12, Bagan Nyiur Juru, Bukit Mertajam, 14100, Simpang Ampat, Pulau Pinang, 14100
012-409 0771 (Mobile)




6 comments:

  1. huishhh cik hanis..ketam tu nampak menawan sangat...kekkekek...ehem..nak mintak tolong.....tolong follow saya...hihihi=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan dah follow dulu, blom lg ek. dejavu plak.. heheh~
      dah follow~

      Delete
  2. kekeke....dejavu ye..takpe2...hokeyy thanks ya..
    ~still like u nyer korea entri...seyesss!!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol~ byk lg travelog tertangguh.. ntah bila nk settle.huhuh

      Delete
  3. saya pernah keje sini..buat part time nk tggu naik sem ;)

    ReplyDelete
  4. Tokey n pelayan sombong nak mampos...bknya sedap sgt pn.....

    ReplyDelete