Thursday, 29 March 2012

Murni Discovery : Cawangan Baru Bukit Jalil

As Salam~

Restoran Murni Discovery mungkin tidak asing bagi penghuni kotaraya Kuala Lumpur. Ececece... intro nak macam Majalah 3 je... Ya, 2 hari lepas telah buka 1 cawangan baru Murni di belakang rumahku di Bukit Jalil. Yeay~ Akhirnya ada pilihan makan malam selain nasi lemak Sri Petaling & Nasi Kukus Ayam rempah r&r Awan Besar. -_-"

Sebenarnya, sebelum ni restoran ni nama dia Jom Discovery. Aku pernah dah makan kat situ, & tanya owner dia. Owner dia cakap Jom Discovery tu memang cawangan ke-6 Murni. Menunya lebih kuranglah. Ada Napolian apa tu. Tapi tak sebanyak kat Murni menunya. Tapi, beberapa minggu selepas tu, dah tutup pulak Jom Discovery tu. Maybe sebab tak laku sangat kot. So, sebab tak berapa dapat sambutan dia buat je la cawangan baru Murni yang memang guna nama Murni. Boleh faham tak? Tak kisah la. Layan gambar je lah...

Hari Rabu lepas, tak plan nak pergi. Tapi dah terlalu kawasan tu, tengok dah buka pula Murni, so singgah lah. Tapi rasa macam lonely pulak makan sengsorang, roger lah aneki. Sekali aneki kata dia otw pergi gym. Takkan nak ajak dia ternak lemak pulak di kala dia berusaha nak bakar lemak. So, dia cakap esok je la makan kat situ. Tapi daku tak puas hati roger member yang duk berhampiran untuk sama-sama rasmi Murni. Hehehe~

Cukup-cukup bebel. Kali ni betul-betul layan gambar.




Menu tetap recycle yang cawangan lain. Lunyai habis.

Teh tari terapung - RM3


Mendaki 3.0

Semalam daku mendaki tangga apartmentku setinggi 11 tingkat sebab lama dah tak excersize since lemak pon dah terkumpul di bahagian yang boleh menambahkan lagi kehodohan. Boleh tahan lelah dan semput atau dalam erti kata lain pancit.

Bermula semalam ayah mendaki Gunung Kinabalu buat kali ke 3. Di usia mencecah 58 tahun ni, GAMBATE OTOUSAN!

Thursday, 22 March 2012

German Deli Imbiss : 2nd Visit

Ohisashiburi~

 Dah lama tak update sebab busy sikit. Ok, tipu... Memang sejak akhir-akhir ni tak ada mood nak update blog sebab selalu update kat microblog je iaitu Twitter~

Malas cerita panjang. Layan gambar aje la. Ni lawatan kedua ke German Deli Imbiss sempena birthday~ Yeay~ Ok, dah lama. 1st time dulu dah try Megaton. Kali ni nak try menu lain.

Kanan- coke,
Kiri - 1 liter of Bavarian Mug of Root Beer RM5.50

My friend wanted to challenge 0.5kg Megaton - RM16.50.
 Hohoho~ Beran ekk...


Mine - New Year promotion ; 400gram Rumpsteak RM28.00